Entrevista a Martin Seligman, psicòleg i escriptor nord-americà. És professor de psicologia a la Universitat de Pennsilvània, on exerceix de Director del Positive Psychology Center. Expresident de l'American Psychological Association.
Estudiós dels aspectes més positius del comportament de les persones: les bases psicològiques del benestar i de la felicitat.
Sembla interessant presentar-vos una entrevista que se li va realitzar, amb la qual podem entendre què significa això de la psicologia positiva, que entre altres coses estudia les emocions plaents, el desenvolupament de les virtuds i la recerca de la felicitat; però anem a veure com Seligman enfoca tot això.
A l'entrevista li pregunten si la depressió i l'estrès són sinònims d'infelicitat, però ell diu que no, que no té res a veure parlar d'una cosa i parlar de l'altra, tot i que segurament el més fàcil és associar aquests conceptes. Amb el que estarem tots d'acord, i ho diu Seligman també, és que els diners no fan la felicitat. De fet, en els països més rics és on aparèixen més casos de depressió i infelicitat.
D'altra banda parla dels camins o dreceres que escollim per buscar la felicitat (drogues, sexe sense amor, la tele...) i que ens oblidem del desenvolupament personal, que és el que dóna sentit a la vida.
D'aquesta manera també diu que hi ha diferents fòrmules per la felicitat. Són:
- Per una vida plaent: tenir tots el plaers possibles i saber gaudir-ne (compartir-los, recordar-los...), encara que, diu, és el nivell més superficial.
- Per una bona vida: (estat de fluïdesa) conèixer les nostres virtuds i els talents i reconstruir la vida, posant-los en pràctica. Ens dóna la sensació que el temps es para per poder absorvir del tot el que s'està fent.
- Per una vida amb sentit: posar les teves virtuds i talents al servei d'alguna causa que ens importi (ho interpretem com altruisme??)
Amb tot això acaba concluent que la psicologia positiva ha obtingut un èxit espectacular en els últims anys.
Si voleu llegir l'entrevista completa, podeu trobar-la al següent link: http://www.psicologia-positiva.com/entrevista.html